Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ: Hükümet "PKK’ya dokunmayın" talimatı vermedi

Adalet Bakanı Bozdağ, "Hükümetlerimiz döneminde hiçbir hükümet yetkilisi, hiçbir valiye, emniyet gücüne 'Şurada terör örgütü hendek kazarken sen seyret' diye talimat vermemiştir" dedi. Bozdağ ayrıca, "Sadece güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla bu meselenin halledilemeyeceğini herkes biliyor" ifadelerini kullandı.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Meclis Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına iliÅŸkin teklifin 2. maddesi hakkındaki soruları yanıtladı. Bekir BozdaÄŸ, hükümetleri döneminde hiçbir valiye, hiçbir emniyet gücüne, hiçbir hükümet yetkilisinin, "Åžurada terör örgütü hendek kazarken sen seyret. Silahla buradan geçiyor, ÅŸunu yapıyor, bunu yapıyor, bunlara dokunmayın da" denilmediÄŸini söyledi. Bu konuda AK Parti’ye yönelik eleÅŸtirilere cevap verdi:

“Her hükümet, elindeki imkânlar ölçüsünde terörü sona erdirmek, kanı durdurmak, huzur ve barışı kalıcı bir ÅŸekilde tesis etmek için, bir yandan güvenlik politikaları, diÄŸer yandan da baÅŸka alternatifler üzerinde samimiyetle çalışmıştır. Hiçbir hükümeti, hükümetin bakanını, 'teröre destek oldu, destek verdi, yardımcı oldu' ÅŸeklinde suçlamak doÄŸru bir yaklaşım deÄŸildir; insaflı, hakkaniyetli, adaletli, vicdanlı bir yaklaşım deÄŸildir.

Düşünün; Merasim Sokak'ta bomba patlayacak, orada pek çok insanımız ÅŸehit olacak, yaralanacak, bundan ülkenin CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakanı rahatsızlık duymayacak. Böyle bir akıl tutulması olabilir mi? Maalesef bazı arkadaÅŸlarımız, sanki Türkiye'deki bütün terör eylemlerinin arkasında gizli bir devletin desteÄŸi varmış gibi algı oluÅŸturmaya çalışıyor. DoÄŸuda, güneydoÄŸuda çukurları, hendekleri kimler kazdı? Askere, polise kurÅŸunu kim sıkıyor? Canlı bombaları eÄŸitip insanların yaÅŸadığı yerlere kim gönderiyor? Otobüs duraklarında gideceÄŸi yere seyahati bekleyenlerin yanında bombaları kim patlatıyor? PKK'nın teröristleri, DAEÅž'in teröristleri, baÅŸkaca eli kanlı terör örgütlerinin canavarları, canileri patlatıyor. Bunlarla elbette Türkiye bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da etkili ve kararlı bir ÅŸekilde mücadele edecektir.”

‘Sadece operasyonla bu mesele halledilmez’

Bozdağ, AK Parti hükümetleri döneminde de bu mücadelenin yapıldığını, çözüm endeksli tartışmalar da yaşandığını söyledi. "Sadece güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla bu meselenin halledilemeyeceğini herkes biliyor" diyen Bozdağ, başka yöntemler üzerinde durmanın da vazifeleri olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.